Ons hoveniersbedrijf kan alle denkbare service verlenen bij de aanleg en verzorging van uw tuin. Wij zijn er aan gewend om bij de werkzaamheden in de tuin goed rekening te houden met de specifieke wensen die u heeft. Een tuin is immers een deel van uw leefsfeer. Het is belangrijk om ook die tuin een plaats te maken waar u zich thuis voelt. Daar staan wij voor!

Aanleg en onderhoud van tuinen is een vak apart! Allerlei elementen in de tuin stellen hun eigen eisen. Er komt pas een mooi geheel tot stand als er rekening gehouden wordt met al die eisen: planten moeten de goede grond hebben, op een goede plaats staan; uw terras moet zo gesitueerd zijn dat u voldoende zon en schaduw heeft, maar ook de doorkijkjes in de tuin moeten zodanig zijn dat u er vanaf uw terras van kunt genieten; kortom, een tuin op de goede manier construeren is een niet eenvoudig. Dat vraagt om vakmanschap.

Wij werken zowel voor particulieren als voor bedrijven en overheden. Daarbij zijn kleine tuinen, maar ook grootschalige terreinen , waarbij naast de tuin ook de bestrating onkruidvrij en schoon gehouden moet worden.

Onderhoud
Er zijn verschillende vormen van onderhoud die wij aanbieden. Er zijn klanten die ons één keer per jaar vragen voor het winterklaar maken van de tuin. Snoeien van struiken en bomen zijn dan belangrijke aandachtspunten. Ook komt veel voor dat wij terugkomen in voorjaar om de tuin voor te bereiden op het groeiseizoen. Mesten en verzorgen van de vaste planten staat dan centraal. In Juni en juli worden de heggen gesnoeid en de vaste planten ingeboet. Dit zijn de belangrijkste momenten voor de grotere werkzaamheden, maar daarnaast zijn er ook wekelijkse werkzaamheden. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Aanleg
Aanleggen van tuinen bestaat uit verschillende werkzaamheden. Aanleg van een nieuwe tuin begint vaak met het leeghalen van alle oude elementen. Vervolgens komt het grondwerk. Dat kan bestaan uit grond verbeteren, zand inbrengen voor de bestrating of opbrengen van nieuwe grond. Daarna kan er een groot aantal werkzaamheden volgen. Bestraten, regenleidingen aanleggen, een vijver maken, pergola's en schuttingen zetten zijn daar voorbeelden van. Kortom u kunt bij ons voor de complete aanleg terecht.

Ontwerp
Omdat het van het grootste belang is dat de inrichting van uw tuin met zorg omkleed wordt is er naast een vakkundige aanleg ook een goed doordacht ontwerp en beplantingsplan nodig. Ons bedrijf heeft daarom een goede samenwerking met een tuinarchitect die met grote zorg probeert om uw wensen om te zetten in een aantrekkelijk ontwerp.

Kennismakingsaanbod
Maak nu kennis met C.J. Alblas Hovenier en ontvang een gratis tuinbeurt of € 50,- korting. Kijk hier voor meer informatie.